2015 recap

Januari: startade året hos Mariam i Stockholm. Längtade väl som vanligt bort ifrån ett kallt januari. Beställde även mitt pocahontasskal som är helt fruktansvärt utnött nu. Njöt mycket av vardagliga saker som att dansa och sjunga medan jag diskade.
 
Februari: gick på First Aid Kits spelning med Jossan och kände mig som världens lyckligaste i några timmar. Fyllde 17. Åkte längdskidor med Ida en idrottslektion. Spenderade ett dygn ute i Kajsas stuga med järngänget. Räknade ner till Ullevi. En väldigt ohändelserik och mild månad.
 
Mars: fick utbytesstudentbesked!!!!!! Umgicks mycket med vänner i vårvädret. Spenderade sportlovet i fjällen som vanligt. Målade mina naglar så ofta som det gick. Tänkte jättemycket på hur det skulle bli i USA. Bytte blogg till den här domänen. Zayn lämnade One Direction och mitt hjärta brast.
 
(Tydligen blev jag brunett samt gick på Umeå Open med Ida i mars men nu hamnade bilderna här och så kan det vara) April: var vaken hela nätter för att kolla på amerikanska award shows. Var i fjällen under påsklovet. Josh kom och bodde hos oss. Jobbade på med kubenprojektet på skolan (densistakuben.blogg.se). Fick försenad födelsedagspresent från min favoritlinèa som nu sitter på sovrumsväggen. Lyssnade mycket på Last Hope - Paramore. Skrev I Want You vilket hittils är min favoritegenskriva låt. Myste jättemycket med vänner. Lovisa försökte lära mig dricka te.
 
Maj: firade Valborg hos Lovisa. Hade bästa sleepovern med klasstjejorna. Vann Last One Standing och köpte en kamera för pengarna. Hade dansuppvisning på Idun. Fick veta att jag skulle till bästa Chattanooga. Hade redovisning på bildmuseet för vårt vårprojekt i skolan. Skrev nationella. 
 
(Fel igen: åkte till Gävle i slutet av Maj. Orienteringshelg för utbytesstudenter! Älskade att bo på hotell själv och försöka hitta i stad som jag aldrig hade besökt tidigare) Juni: hade sista spelningen med bandet. Gick ut em1 och det var kanske det sorgligaste under hela månaden. Gick på One Direction på Ullevi med Linéa och Clara och jag var SÅ lycklig. Spenderade i stort sett hela juni i södra Sverige. Kom tillbaka till Umeå sista helgen för att direkt åka på lynx filmläger. Tjejer kolla upp det!! Verkligen ett av de bästa lägren jag varit på (och jag har varit på många).
 
Juli: jobbade i en kiosk ca 1.5km ifrån mitt hus. Umgicks mycket med de jag är vana att se minst en gång i veckan. Badade med lillasyster när det faktiskt var varmt ute. Hann besöka både Amanda i Stockholm medan jag fixade visum samt Ida och John i Piteå. Lyssnade mycket på Catfish and the Bottlemen. 
 
Augusti: sov sämre än jag någonsin gjort pga var så nervös inför utbytesåret. Kanske den finaste veckan i hela mitt 17åriga liv ägde rum precis innan jag satt på ett plan till USA. Umgicks med så många fina vänner att det verkligen inte fanns tid till annat. Sa ses snart till min familj och åkte mot Stockholm. Kom fram till Chattanooga sent den 13e. Började på Baylor. Gick på USA vs Costa Rica. Halsey släppte Badlands. Började i crew. Allt var nytt.
 
September: träffade alla utbytesstudenter i mitt distrikt för första gången! Gick på en Monét-utställning på konstmuseet här med Lizzie. Blev kär i att ro på Tennessee river. Gick på amerikanska fotbollsmatcher. Svettades. Hälsade på Sam i Crossville. 
 
Oktober: spirit week och Baylor vs McCallie. Åkte till Nashville med Dawn och gick på Kodalines spelning. Hade det kortaste höstlovet någonsin och var sjuk. Gick på homecoming. Rodde i min första regatta. Såg ut One Tree Hill. Lyssnade mycket på Miguel.
 
November: gick på en Tennessee Vols-match i Knoxville med alla utbytesstudenter i TN. Åkte till Atlanta med Dawn för att se The Royal Concept. Sjöng på skolan. Började i simhopp. Firade Thanksgiving för första gången. 
 
December: åkte till Kentucky och hängde med nuvarande och blivande utbytesstudenter. Började umgås med Emma. Besökte Rock City samt akvariumet med Charis och hon skrattar åt att vi är så turistiga. Fick jullov. Firade juldagen. Saknade familjen. Gick på rolig släktmiddag. One Direction tog paus. Och ikväll ska jag spendera sista timmarna av 2015 med Emma!
 
Oj vilket år. Är rädd för 2016 för då fyller jag 18 och då åker jag hem och då blir allt lite mer verkligt. Tur jag har halva 2016 här. KRAM PÅ NYA ÅRET.
 

Juletankar

God jul på er !
 
Jag är trött och lite ängslig och ledsen för jag är på ena sidan Atlanten och min familj är på den andra. Egentligen är allt bra med mig, men det är jul och det ösregnar och det känns lite tomt. Regnet hindrar oss från att ta oss till släktmiddagen som skulle äga rum ikväll, och när det finns mindre att göra finns det mer plats för tankar på allt som inte finns här. Jag skypeade med familjen igår vilket var jättetrevligt, men det är ju såklart inte samma grej som att kramas och kolla på Kalle tillsammans. Har egentligen hela tiden vetat att julen skulle vara den svåraste tidpunkten att vara ifrån familjen, men det gör det inte mindre tråkigt. 
 
Jag spenderar dock inte mina dagar med att längta hem, utan det är oftast en fin saknad. Sådär att min familj gärna får vara här, men jag vill inte åka hem. Och jag har haft en mysig juldag med julstrumpor, forsande vatten och familjen. Det nästan finaste jag fick här var från min vmormor som skrev på ett kort "Elina, you have won our hearts". Kortet var inte själva presenten, utan bara något som följde med, men det var så så fint. Det är konstigt att lära känna en familj på så nära håll. Jag är så otroligt tacksam över hela den här upplevelsen: att mina föräldrar finansierar och stöder, att en familj öppnar sitt hem för mig och att jag får ett helt år här med nya upplevelser som jag kommer plåga mina barn med historier från när den dagen kommer.
 
Så jag har det så bra här som jag bara kunnat föreställa mig, men det känns viktigt att ni vet att det är konstigt och jobbigt ibland när allt är annorluna och man inte träffat sin familj på 4 månader. Kram från mig som ligger i sängen och lyssnar på Fleetwood Mac.
 

Jullov!!!!!

Carmen, Charis, Rileigh och jag!!
 
I måndags hade vi julkonsert med skolkören. Det lät faktiskt helt fantastiskt vilket var en härlig överraskning. Inte för att det i vanliga fall låter dåligt, vi har bara aldrig låtit så bra! Sjöng en massa amerikanska klassiker såsom The First Noel, Carol of the Bells och God Rest Ye Merry Gentlemen + några sånger på främmande språk. Skönt med julkonsert för det är svårt att hålla igång julkänslan med 20 grader utomhus.
 
Onsdagen var Tacky Christmas Sweater Day samt julmys under vår Advisory-tid. På översta bilden ser ni Lizzie och jag i våra vackra tröjor och på andra bilden posar Sarah vid julfikat!!! Skulle beskriva Advisory som en mentorklass och även ett sätt att lära känna elever lite bättre. Något svårt som jag upplevt med amerikanska skolsystemet på en stor skola är att man inte lär känna människor lika bra eftersom att alla tar olika klasser! Därför skönt att ha en halvtimme (haha) varje vecka där lärande inte är i fokus och vi kan faktiskt ha riktiga konversationer om vi vill. Anyway, fikat var gott, vi kollade på ett julavsnitt av the Office och jag drack eggnog (som påminde mig om kiwi).
 
Skakig bild från i fredags då körlektionen spenderades åt caroling runtom campus!
 
Min första helg av jullovet har spenderats hemma pga har varit jättekrasslig! Har fått byta ut min varma choklad mot honungsvatten.. Igår låg jag nedbäddad i en säng och kollade på filmer och saknade snö och familj och sådant svenskt. Idag var jag ute på en biltur här på Lookout med familjen och nu lyssnar jag på Bear's Den. Mitt rum är förresten jättemysigt med en massa julbelysning!!! Bästa.
Upp