Spirit week dag 2

BÄSTA VECKAN ÄR IGÅNG. Spirit week!!!!! Enligt ca alla elever så är höjdpunkten på läsåret just den här veckan. Baylor har sjuuukaste rivaliteten med en all boys private school här i staden. Alla har stora flaggor med Baylor på sina bilar, det står en polisbil parkerad vid skolinfarten för att förhindra McCallie (skolan)s elever från att ta sig in på vårt campus, det hänger stora plakat överallt och det är temadag varje dag!

Igår var det Jersey day. Det betydde att alla skulle ha på sig en jersey (sporttröja) av något slag, eller vanliga skoluniformen. Men alla tar ju chansen att slippa uniform när möjligheten finns. Jag hade på mig Franks gaaamla am fotbollsjersey från när han gick på Baylor! Den var minst sagt sliten.

Dagen i allmänhet var riktigt bra! Vi hade sovmorgon till 10 (en annan go grej med spirit week) så jag, Lizzie, Caroline och Charis åkte till Milk&Honey för att äta breakfast. Regnet öste ner så det var lite extra mysigt. Sedan for vi till skolan, där det var en helt vanlig dag.

På träningen gjorde vi en 61-minuters-pyramid. Man ror en minut intensivt, en minut lugnt, två minuter intensivt, en minut lugnt osv ända till sju minuter då man sedan vänder tillbaka. Nu är det typ en basicsak att ro en mil om dagen :-). 

Efter skolan for jag och Lizzie till Walmart för att inhandla grejer inför dagens tema: movie character day!!!!!! To be continued......

Crossville

Okej så som jag nämnde i förra inlägget så spenderade jag lördagen på en "ledarutbildning" i Crossville. Det är en stad som ligger sisådär 2 timmar från Chattanooga. Det ROLIGASTE var dock söndagen som jag spenderade med Sam som bor där!!!! Vi kommer himla bra överens. Det är skönt att ha någon som man kan prata om verkligen allt med just nu. Mina andra vänner fattar ju inge riktigt hur det är att komma som utbytesstudent.

Ni vet när man kollar på en film om någon från en amerikansk storstad som åker till Tennessee och allt är banjos och hängselbyxor och äppelpajer; det var marknaden vi besökte!!!! Apple Festival (som jag blandade ihop med Apple music festival:D) var stället jag, Sam och hennes vfamilj spenderade lördagen. Vi åt kettle corn och fried applepies!!!!!

Det var en mycket bra och mysig helg!! Att umgås med Sams vsyskon fick mig dock att sakna mina egna. Det är kanske lite väl tomt i huset här.

Ett hjärtesnack


Igår var första dagen sedan jag kom hit som jag satt i en bil med mina vföräldrar med hörlurar i mina öron. Det speglar väl lite hur otroligt fokuserad och NY man är när man kommer till ett nytt ställe, och hur lång tid det tar att anpassa sig. Inte för att jag inte har kunnat stoppa i mina hörlurar tidigare, jag har bara inte velat för att verka otrevlig. Men nu, efter sisådär sex veckor, så förstår mina vföräldrar förmodligen att jag var trött och att det därför är helt ok att jag inte håller igång en konversation i 45 min. Inte för att jag alltid gör det ändå. Jag tycker det kan vara så svårt att hela tiden komma på nya saker att prata om??? Det handlar inte alls om språket, utan mer att det ibland bara blir tyst. Jag är inte blyg eller så, det bara blir lite tomt. Säkert helt normalt, men det är bara sådant man tänker lite extra på när man kommer till ett helt nytt ställe och man nästan ställer om hela sig själv. 

I helgen fick jag äntligen spendera lite mer tid med mina fellow utbytesstudenter. Det var en Rotaryhelg som handlade om ledarskap, så alla utbytisar var där samt massa massa Juniors från skolor runt östra TN. Det var jättekul samt viktigt att jag fick hänga lite med "vanliga" elever utöver de jag träffar i skolan dagligen. Har nämnt tidigare att jag varje dag tänker på det faktum att hela utbytesgrejen är sjuk. Det är så GALET att jag har möjligheten att spendera ett år i ett helt nytt liv. Allt jag stöter på här är verkligen en ögonöppnare. Det var så galet att prata med mina gruppmedlemmar under lunchen och höra dem prata om deras skolors få resurser. Det förstärkte mitt ogillande för privatskolesystemet. För mig borde inte pengar avgöra kvalité på skolgång. Det är bara något som inte klickar i mitt huvud. Det gjorde därför lite ont att säga att jag går på Baylor. Det är ganska absurd att höra om dålig skolmat och kassa lokaler när jag serveras 5 olika rätter till lunch och går omkring på ett helt fantastiskt campus. Det känns så viktigt att jag inte glömmer bort att det här verkligen inte är det normala här. Jag går på en privatskola som (för vanliga elever) kostar kring 200 000kr/år. PER ÅR. Jag skrattar när vänner här säger att jag borde komma tillbaka nästa år som boarding student; det kostar drygt det dubbla. Så tro mig, även fast det är lätt att ta saker för givet när man omges av dem i en längre period, så slutar jag aldrig förundras över hur fantastisk chansen att få gå på den här skolan är. 

Om ni inte vet hur min skola ser ut så kan ni klicka er vidare i min meny här på bloggen eller söka på google efter Baylor High School. Japp, bilderna talar sanning. Där spenderar jag mina dagar.
Upp