10 reasons why

HÄR KOMMER ETT PEPPINLÄGG I PUNKTFORM UTAN INBÖRDES ORDNING OM VARFÖR JAG TYCKER DU BORDE FARA IVÄG PÅ ETT UTBYTESÅR!!!!!!

1. Det är såå kul att resa själv, även fast man med Rotary även reser i större grupp, och det är så bra träning! Det är ok om det känns jobbigt eller om man måste vara vaken i ett dygn - det är SÅ värt det!

2. Det är magiskt att lära sig/utveckla ett nytt språk och det kommer komma dagar då en bara babblar, stannar upp, och tänker VAD ÄR DETTA för att det plötsligt är så naturligt.

3. En fördel med att åka som just utbytesstudent: UTBYTESSTUDENTVÄNNER. Det är så härligt att kunna snacka om alla rädslor och skillnader och härliga saker som man upplever här med folk som också gör det - både från Sverige och över hela världen.

4. ALLA ANDRA MAN LÄR KÄNNA. Värdfamiljemedlemmar, klasskompisar, personer från Rotary-klubben, councelors, i stort sett vem du än möter och har en intressant konversation med.

5. Det finns så många nya aktiviteter att testa. Aldrig i livet att jag tänkt tanken att börja ro innan jag kom hit. Ta chansen att nöta upp dina händer om du får den!!!!

6. På Rotarys ansökan får man skriva om man har något önskemål på vart man ska spendera sitt utbytesår. But guess what, det spelar faktiskt INGEN roll vart du hamnar. Exakt alla 30 svenska utbytesstudenter jag satt med på planet från Sthlm till Chicago kommer ha sådana händelserika, men totalt olika, år. Oavsett väderstreck, klimat, stad, skola eller familj så kommer du lära dig saker du inte haft möjligheten att göra hemma i din lilla bubbla.

7..så spräck bubblan!!! Det finns inget läskigare eller roligare med att komma till en omgivning som man inte är van vid.

8. Think of all the amazing food. Mmmm Krystal's.........

!!!! 9. Det är så värt att hamna ett år efter i gymnasiet för att vinna typ 10 års erfarenhet. Vinna är allt man kan göra.

10. Att gå i skolan kan verka lite surt, men det är en så stor del av utbytesåret. Dock gills (förmodligen) inte betygen hemma i Sverige så det kan absolut ses som ett mycket lugnare år på den fronten. Elleeer så hamnar man i en privatskola, men det är inte så farligt.
Upp